Stappenplan

Op deze pagina wordt exact beschreven hoe de stappen verlopen van aanvraag tot installatie en nazorg. Per onderdeel staat een beschrijving van de stap. Voor verdere informatie over specifieke onderwerpen, kunt u worden doorverwezen naar een andere pagina.

 1. Aanvraag

U bent geïnteresseerd in zonnepanelen en bent benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie. Het kan ook zijn dat u al een idee heeft over de mogelijkheden en graag aanvullende informatie, of enkel een offerte wenst te ontvangen. Dit is uiteraard ook geen probleem voor Solar2Led. U kunt via het contactformulier of via de locatiescan op deze website uw gegevens bij ons achterlaten. Uiteraard mag u ook een mail sturen naar info@solar2led.nl of telefonisch contact opnemen via: 024-3601065.

 1. Bezoek/offerte maken

Onze telefoniste neemt contact met u op om een afspraak te maken met een van onze adviseurs op een moment dat het voor u goed uitkomt (bij voorkeur overdag, om ook de situatie goed in het licht te kunnen beoordelen). De afspraak is geheel vrijblijvend.

Indien u enkel een offerte wenst te ontvangen is dat uiteraard ook mogelijk. De telefoniste neemt dan contact met u op om extra informatie te vergaren om een zo goed mogelijke offerte te kunnen maken. Mocht dat interessant zijn, sturen wij altijd nog iemand vooraf langs om te situatie te bekijken. Ook dit is allemaal uiteraard geheel vrijblijvend.

 1. Vrijblijvend bezoek bij u ter plaatse

Een van onze adviseurs komt bij u langs om de situatie  te bekijken en samen met u de mogelijkheden te bespreken. Hoeveel panelen is er nodig voor uw situatie? Welk systeem past het beste bij u? Wat is het rendement en de terugverdientijd voor u?

Daarnaast bekijkt de adviseur of en wat de mogelijkheden zijn op uw dak en of uw meterkast geschikt is voor plaatsing. Het kan zijn dat daar aanpassingen nodig zijn. Doordat we dit allemaal vooraf met u bekijken en beoordelen, komt u achteraf nooit voor verrassingen of onverwachte kosten te staan.

 1. Offerte wordt gemaakt

Nadat de adviseur bij u is geweest, kan de offerte worden uitgewerkt. Soms zal dit ter plaatse gebeuren of u ontvangt de offerte uiterlijk 48 uur na bezoek. In de offerte staat exact uitgewerkt welk systeem voor u is samengesteld, wat de kosten per onderdeel zijn en wat de uiteindelijke kosten en het rendement zijn. Al onze prijzen zijn inclusief en na bezoek komen daar nooit meer kosten bij achteraf.

 1. Offerte wordt goedgekeurd

Op moment dat u akkoord gaat met de door ons samengestelde offerte, kunt u deze getekend retourneren naar Solar2Led. Dit mag per post of per mail door deze in te scannen of een foto van te maken met uw smartphone. Op moment dat de offerte is getekend, wordt deze bij Solar2Led gezien als opdracht en zal deze met veel zorg worden behandeld.

 1. Opdracht wordt verwerkt

De opdracht zal intern bij Solar2Led worden verwerkt en nogmaals worden gecontroleerd en beoordeeld. Op moment dat alles duidelijk is voor de uitvoering zult u een bevestiging van ons ontvangen. Hierin wordt een voorstel gedaan voor mogelijke montagedata en kunt u aangeven of dit schikt, of uw eigen voorkeur aangeven.

Tevens zal in deze mail alvast de factuur zijn bijgevoegd voor de boekhouding (factuur hoeft pas achteraf te worden betaald) en een BTW formulier. Het BTW formulier kan ingevuld worden opgestuurd naar Solar2Led, zodat dit traject alvast in gang kan worden gezet.

 1. Bevestiging montagedatum

Op het moment dat samen met u de montagedatum is bepaald, ontvangt u van ons altijd een bevestigingsmail met de afgesproken datum. Dit zodat altijd eenvoudig is na te kijken, welke datum ook alweer was afgesproken. De levertijd is tussen de 3 en 6 weken. Op verzoek kan dit uiteraard langer en soms zelfs ook eerder worden uitgevoerd.

 1. Aanmelden energieleveren en aanvangstijd doorgeven

Circa een week voor installatie ontvangt u van ons nogmaals een mail met daarin de afgesproken datum. Tevens is dan ook de aanvangstijd bekend en wordt deze aan u doorgegeven.

Enkele weken voor installatie zullen wij u een mail sturen ter herinnering om uw systeem alvast aan te melden bij www.energieleveren.nl. Dit is verplicht, zodat uw netbeheerder en energieleverancier op de hoogte zijn dat u energie gaat terugleveren. (Voorheen konden wij dit voor u ontzorgen, echter sinds kort is dit privacytechnisch niet meer mogelijk) U ontvangt automatisch een mail van uw netbeheerder als dit gedaan is. Zij controleren of uw meter geschikt is. Op het moment dat dit niet het geval is, zal dit vanuit de netbeheerder aan u worden doorgegeven en kunt u met hen een afspraak maken om de meter te vervangen.

 1. Montage

Op de afgesproken datum komen onze gecertificeerde monteurs en elektriciens bij u de installatie met grote zorg uitvoeren. Samen met u wordt nogmaals gekeken waar de omvormer kan hangen en hoe de bekabeling kan lopen. Indien de monteurs andere mogelijkheden/voorstellen hebben, waar de adviseurs niet aan hebben gedacht zullen ze dat met u bespreken en overleggen om de beste installatie te kunnen realiseren.

 1. Oplevering

Op moment dat de monteurs en elektricien klaar zijn, zal de elektricien met u samen de oplevering doen. Alles wordt even nagelopen en er wordt uitleg gegeven over de installatie. De omvormer is dan al aangesloten op internet, zodat wij op kantoor het account voor u aan kunnen maken, de eerste werkdag na installatie. Op moment dat alles werkend is opgeleverd zal de elektricien u verzoeken om de betaling te doen. Dit mag als onze monteurs zijn vertrokken via internetbankieren.

 1. Account/garantiepapieren/nabellen

De eerste werkdag na oplevering zullen er door ons verschillende handelingen worden uitgevoerd:

Onze telefoniste zal u even nabellen of alles naar tevredenheid is verlopen. Wij horen dit graag zodat wij altijd op de hoogte zijn van de ervaringen van de klant en ons  kunnen verbeteren waar nodig. Ook heeft u wellicht nog vragen na installatie, die dan gelijk kunnen worden beantwoord.

Het account voor de monitoring zal worden aangemaakt. U ontvangt hier gelijk een mail van. Bij een GoodWe account zult u de mail van Solar2Led ontvangen met uw inloggegevens. Bij SolarEdge zult u van SolarEdge zelf een activatielink ontvangen om uw account te kunnen voltooien. Let op: deze mail komt regelmatig in de spam terecht!

Uw garantiepapieren worden in orde gemaakt. U ontvangt van Solar2Led een garantiebrief met alle garanties op papier, inclusief de montagedatum en serienummer van de omvormer. Tevens ontvangt u het garantiecertificaat van SGZE per post. Deze is echter ook altijd nog zelf op te vragen via www.sgze.nl.

 1. BTW afhandeling

Tijdens de verwerking van de opdracht is wellicht de eerste stap al gezet voor de btw-teruggave. Dit traject duurt echter enkele maanden en zal dus ook nog lopen na de installatie van de zonnepanelen. Onze BTW-medewerkster verzorgt dit allemaal voor u en zal u hierin begeleiden. U dient enkel door te geven welke post u van de Belastingdienst heeft ontvangen. Zie voor meer informatie hier bij het kopje ‘BTW teruggave’ of klik hier.

 1. Nazorg en support

Solar2Led kan altijd met uw installatie meekijken om te zien of alles goed functioneert. We proberen dit actief te doen, maar raden u altijd aan om het zelf ook regelmatig te controleren. Op het moment dat er vragen zijn dan kunt u ons daar altijd over benaderen. Op moment dat er iets niet goed is, of u een vermoeden heeft dat er iets niet klopt aan de installatie, kunt u ons altijd raadplegen. Uit ervaring weten we dat 90% van de nazorg over de internetverbinding gaat. Op het moment dat er namelijk geen verbinding is zal bij de monitoring worden vermeld dat er niks is opgewekt.

We hebben een servicemonteur die altijd snel en flexibel alle eventuele storingen kan verhelpen.

Voor meer informatie over support, kijkt u onder het kopje ‘Support’ of klikt u hier.

 1. Zorgeloos genieten

Op moment dat de installatie volledig werkt en ook de BTW-teruggave netjes is afgehandeld kunt u zorgeloos genieten van uw installatie. Op mooie zonnige dagen zult u zien dat uw installatie geld oplevert, zonder dat u er iets voor hoeft te doen. De investering is dan de moeite waard geweest en de installatie zal u geld besparen en uiteindelijk ook opleveren.

Voor vragen zult u uiteraard nog steeds altijd bij Solar2Led terecht kunnen.