Stappenplan

Op deze pagina wordt exact beschreven hoe de stappen verlopen van aanvraag tot installatie en nazorg. Per onderdeel staat een beschrijving van de stap. Voor verdere informatie over specifieke onderwerpen, kun je worden doorverwezen naar een andere pagina of uiteraard contact met ons opnemen, dan helpen we je graag verder.

1. Aanvraag

Je bent geïnteresseerd in zonnepanelen en bent benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie. Het kan ook zijn dat je al een idee hebt over de mogelijkheden en graag aanvullende informatie, of enkel een offerte wenst te ontvangen. Dit is uiteraard ook geen probleem voor Solar2Led. Je kunt via het contactformulier of via de locatiescan op deze website jouw gegevens bij ons achterlaten. Uiteraard mag je ook een mail sturen naar info@solar2led.nl of telefonisch contact opnemen via: 024-3601065.

2. Bezoek/offerte maken

We nemen telefonisch contact met je op om enkele gegevens door te nemen. Sinds Corona maken we meestal eerst op afstand een offerte om je alvast een beeld te geven van de mogelijkheden en de kosten/besparing. Wanneer je daarmee verder wilt gaan dan komt onze adviseur graag bij je langs. De adviseur zal dan contact opnemen om een afspraak te maken. De afspraak is geheel vrijblijvend. Indien de voorkeur is om gelijk een bezoek ter plaatse te ontvangen, is dat uiteraard ook mogelijk.
Over solar2led

3. Vrijblijvend bezoek ter plaatse

Een van onze adviseurs of de schouwmonteur komt bij je langs om de situatie te bekijken en samen de mogelijkheden te bespreken. Samen bekijken jullie of de offerte zoals al gemaakt, kan worden uitgevoerd en of dat er wellicht andere/betere opties zijn. Ook wordt bekeken of de elektrische installatie voldoet en of daar eventueel aanpassingen aan gedaan dienen te worden. Het kabeltraject wordt ook samen met je bekeken en besproken. Door alles goed te bekijken, komen wij en jij op de dag van de installatie nooit meer voor verrassingen te staan. Hierdoor kunnen er ook niet onverwachte kosten bijkomen.

Bereken jouw besparing

Begin vandaag nog met besparen

4. Offerte wordt gemaakt

Na het bezoek wordt de offerte wellicht nog aangepast aan de hand van de besproken en bekeken mogelijkheden. Deze offerte ontvang je weer binnen 48 uur na bezoek. In de offerte staat dan exact welk systeem is aangeboden met alle garanties, het rendement en de besparing. De offerte is na een bezoek een all-in prijs en daar komen dan (zonder wijzigingen) geen kosten meer bij.
Solar2led

5. Offerte wordt goedgekeurd

Als de offerte akkoord is, dan kan deze digitaal worden ondertekend middels de link in de mail. Deze komt dan direct bij de adviseur terecht, die daar automatisch een berichtje van ontvangt. De adviseur zal alles doorzetten naar de juiste afdeling en met veel zorg behandelen.

Solar2led

6. Opdracht wordt verwerkt

De opdracht zal intern bij Solar2Led worden verwerkt en nogmaals worden gecontroleerd en beoordeeld. Op moment alles duidelijk is voor de uitvoering wordt de installatie ingepland.

We sturen dan een mail met bevestiging. Hierin staat ook de voorsteldatum voor montage. Je kunt dan per mail bevestigen of dit schikt of liever een andere datum, met de voorkeur aangeven.

In de mail zal ook de factuur zijn toegevoegd. Deze hoeft achteraf pas betaald te worden. Echter met de factuur kan wel alvast de BTW-teruggave worden aangemeld. In de mail is een link te vinden om hiervoor aan te melden. Daarna wordt alles door ons en de Nationale Belasting Adviseurs verzorgd.

Ook wordt in de mail aangegeven hoe je de installatie kan aanmelden bij www.energieleveren.nl
Dit is namelijk verplicht om te doen. Helaas kunnen wij dat niet voor je aanmelden, maar als je er niet uitkomt dan kunnen we daar uiteraard in ondersteunen. Middels deze aanmelding is de netbeheerder en energieleverancier op de hoogte dat je zonnepanelen laat installeren. Zij controleren ook gelijk of de meter geschikt is. Op het moment dat dit niet het geval is, zal de netbeheerder dit doorgeven en kan er met hen een afspraak worden gemaakt om de meter laten vervangen.

7. Bevestiging montagedatum

Op het moment dat de montagedatum is afgestemd, sturen wij altijd een bevestiging van de afgesproken montagedatum. Zo kun je in de mail altijd eenvoudig terugkijken welke datum ook alweer was afgesproken.

De levertijd is tussen de 2 en de 5 weken. Op verzoek kan dit uiteraard later worden uitgevoerd en in overleg vaak ook eerder.

Solar2led

8. Aanmelden energieleveren en aanvangstijd doorgeven

Circa een week voor installatie sturen we altijd nog even een email maar daarin de afgesproken datum. Dan is ook de aanvangstijd bekend en die zal ook in de mail worden doorgegeven. Ook staan hierin de laatste, kleine voorbereiding die je zelf alvast kan treffen om de installatie helemaal soepel te kunnen laten verlopen.
Solar2led

9. Montage

Op de afgesproken datum en tijd komen onze gecertificeerde monteurs en elektriciens de installatie met grote zorg uitvoeren. Samen met jou wordt nogmaals gekeken en gecontroleerd welke afspraken eerder al zijn gemaakt betreffende de plek van de omvormer en de bekabeling. Indien de aanwezige monteur nog andere mogelijkheden/voorstellen heeft, zal dat met jou worden besproken om de beste installatie te kunnen realiseren.

Bereken jouw besparing

Begin vandaag nog met besparen

10. Oplevering

Op het moment dat de monteurs en elektricien klaar zijn, dan zal de elektricien de oplevering doen. Alles wordt even samen met jou nagelopen en hij zal uitleg over de installatie geven. De omvormer is dan al aangesloten op internet. Op kantoor maken wij binnen 2 werkdagen het account aan, je zult hier dan een email van ons ontvangen. Vanaf dat moment kun jij zelf ook via de app de opbrengst van de zonnepanelen bekijken. Op het moment dat alles is opgeleverd zal worden verzocht om de betaling te doen. Dit mag gewoon overgemaakt worden als de monteurs zijn vertrokken. Denk er bij de betaling aan het factuurnummer ook door te geven aub.
Zonnepanelen Nijmegen
Solar2led

11. Account/garantiepapieren/nabellen

Het account voor de monitoring al worden aangemaakt. We sturen daar een mail over. Bij een GoodWe account zal er een mail vanuit Solar2Led gestuurd worden met de inloggegevens voor de Semsportal of voor de app. Bij SolarEdge zal er vanuit SolarEdge een activatielink worden gestuurd om het account te kunnen voltooien. Let op: deze mail komt soms in de ongewenste mail terecht. Daarnaast worden de garantiepapieren in orde gemaakt. De garantiebrief sturen we per mail samen met het garantiecertificaat van het SGZE. In de mail staat ook nog extra informatie over het aanmelden van het account voor de monitoring. Het garantiecertificaat van SGZE is ook altijd nog op te vragen via www.sgze.nl

12. Afhandeling

Tijdens de eerste mail is de BTW afhandeling al gestart. Op de achtergrond is dit allemaal doorgegaan. Dit traject duurt echter enkele maanden en zal dus ook nog lopen na de installatie van de zonnepanelen. We hebben een BTW-afdeling die deze voortgang in de gaten houdt. Onze partner NBA behandelt dit allemaal voor ons. Je wordt hierbij op de hoogte gehouden van de status. Bij vragen kan er altijd contact opgenomen worden met NBA of met btwteruggave@solar2led.nl Ook in de kennisbank is meer informatie te vinden over de btw-teruggave.

13. Nazorg en support

Solar2Led kan altijd met de installatie meekijken om te zien a alles goed fuctioneert. We proberen dit actief te doen, maar raden aan om het zelf ook regelmatig te controleren. Op het moment dat er vragen zijn dan kan dit altijd worden aangegeven bij support@solar2led.nl Op moment dat er iets niet goed is, of er een vermoeden is dat er iets niet klopt, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Uit ervaring weten we dat 90% van de nazorg over de internetverbinding gaat. Op het moment dat er namelijk geen verbinding is zal bij de monitoring worden vermeld dat er niks is opgewekt. Mocht er iets anders aan de hand zijn dan zullen we dit op korte termijn oplossen. We hebben hier een servicemonteur voor die daarin ervaren is.

14. Zorgeloos genieten!

Op het moment dat de installatie volledig werkt en ook de btw-teruggave netjes is afgehandeld kun je zorgeloos genieten van de installatie. Op mooie zonnige dagen is mooi te zien dat de installatie veel opwekt en er dus ook veel geld wordt bespaard, zonder daar iets voor te hoeven doen. De investering is dan de moeite waard geweest en de installatie zal u geld besparen en ook opleveren. Daarnaast heb je jouw steentje bijgedragen aan het milieu. Voor vragen kun je altijd nog bij ons terecht.

Bereken jouw besparing

Begin vandaag nog met besparen