Omvormers

De omvormer is een onmisbaar onderdeel van een PV-installatie. De omvormer zet de gelijkstroom die van de zonnepanelen afkomt, om in wisselspanning naar de meterkast.
Omvormers zijn er in verschillende vermogens, dit wordt aangepast aan het vermogen dat de zonnepanelen leveren.
Daarnaast zijn er ook verschillende type omvormers te onderscheiden. Er is een onderscheid te maken tussen een seriële omvormer en een individueel systeem. Bij een serie-omvormer staan de panelen met elkaar in verbinding en is het slechtste paneel leidend voor de rest van de serie. Bij een individueel systeem wordt er gewerkt met optimizers. De optimizers optimaliseren per paneel de opbrengst. Een slecht paneel in de serie, heeft dan geen invloed op de andere panelen.

We werken met seriële systemen, maar ook met de systemen met optimizers. Het serie-systeem kan het best toegepast worden bij situaties waar er geen schaduw is.

Bij de systemen met optimizers werken we met SolarEdge en met Tigo. SolarEdge is het meest bekende systeem. Hierbij is het een systeem van SolarEdge met een omvormer en optimizers per paneel (bij grote systemen kan er ook gewerkt worden met twee panelen per optimizer). Elk paneel dient dan ook voorzien te worden van een optimizer. SolarEdge wordt door Solar2Led in ongeveer 80% van de situaties toegepast. Naast het optimaliseren bieden de optimizers van SolarEdge nog meer voordelen. Zie hiervoor de folder van SolarEdge hieronder, of klik hier

Tigo is een systeem dat toegepast kan worden in elke situatie met elke omvormer. De tigo optimizer hoeft alleen toegepast te worden op het paneel dat schaduw heeft. Dit is dus bijvoorbeeld toepasbaar wanneer er slechts enkele panelen schaduw ontvangen door een pijpje of dakkapel. Meer voordelen van Tigo ziet u hieronder in de folder van Tigo, of klik hier.

Meer informatie over de werking van optimizers vindt u onder het kopje ‘werking zonnepanelen’ of u klikt hier.

Solar2Led biedt ook in omvormers een breed assortiment aan, zodat wij kunnen voldoen aan uw wensen. De omvormers bieden wij ook altijd aan met monitoring. Zodat u via pc, laptop, tablet of smartphone exact bij kunt houden hoeveel energie er wordt opgewekt door uw zonnepanelen.

Hieronder vindt u een deel van ons assortiment met de productspecificaties. Indien uw gewenste omvormer er niet tussenstaat, kunt u uiteraard contact opnemen met ons.

Goodwe

SolarEdge