SolarEdge

SolarEdge is een toonaangevende fabrikant op het gebied van omvormers. Het is vooral bekend om haar power optimizers. Ze zijn wereldmarktleider in smart energy oplossingen en zijn al in 2006 opgericht. Solar2Led is inmiddels al jaren en duizenden installaties een tevreden partner van SolarEdge
SolarEdge heeft een intelligente omvormeroplossing bedacht op individueel paneelniveau. Dit wordt gedaan door toepassing van de power optimizers. Elk paneel wordt hierdoor geoptimaliseerd en werkt onafhankelijk. Een paneel in de schaduw beïnvloedt daardoor niet meer de rest van deze serie. Met een eigen uitgebreide services kunnen ze actief en reactief monitoren. De support is tijdens kantooruren voor iedereen bereikbaar, zowel voor installateur als voor de eindklant. Storingen worden spoedig opgepakt, waardoor wij als installateur de storing weer snel kunnen oplossen. De monitoring en serviceverlening op afstand is een van de dingen wat SolarEdge onderscheidend maakt.
De omvormers zijn zowel residentieel als commercieel toepasbaar. Solar2Led gebruikt ze voor beide doeleinden veelvuldig. De meerderheid van onze installaties wordt met omvormers van SolarEdge toegepast. Hierdoor hebben we een brede kennis en ervaring in het gebruik van deze producten. Deze kennis en ervaring passen we iedere dag weer toe om ook voor de eindklant het optimale systeem te realiseren. De SolarEdge omvormers hebben allemaal 12 jaar productgarantie. Op de power optimizers zit zelfs 25 jaar productgarantie. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst en daarmee is SolarEdge een betrouwbaar product.
SolarEdge heeft een eigen monitoring platform. Wanneer de omvormer internetverbinding heeft is de opbrengst exact te monitoren. Door de optimizers is de opbrengst zelfs per panel te monitoren. Ook zorgen de optimizers ervoor dat er een gemiddeld hoger rendement behaald wordt dan bij een string-omvormer, omdat 1 paneel die minder presteert de rest niet kan beïnvloeden. Zeker wanneer er schaduwval op de panelen is, wordt het rendement van SolarEdge een stuk hoger. Waar de optimizer nog meer voor zorgt is een veiliger systeem, zonder risico op brand. Bij een string-omvormer blijft er namelijk ten alle tijden spanning op de kabels staan, zolang het licht is buiten. Ook als de stroom binnen wordt afgekoppeld, dan blijft er spanning op de kabels van panelen tot omvormer staan. Wanneer er beschadigde kabels of stekkers zijn of wanneer er brand of werkzaamheden aan de installatie zijn, tijdens werking van de installatie kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen.
Met de SolarEdge optimizers is dit gevaar er niet. Op moment dat het systeem wordt uitgeschakeld door een probleem of handmatig, dan wordt er een veilige spanning op het dak gebracht. Elke optimizer wordt teruggebracht naar 1 volt. Daarnaast zijn de omvormers van SolarEdge en de optimizers uitgerust met vlamboogdetectie. Bij bijvoorbeeld een los contact kan dit voorkomen en deze vlamboog/vonk kan voor een brand zorgen in het ergste geval. Door de detectie wordt dit vroegtijdig ontdekt en voorkomen. Verzekeraars stellen steeds hogere eisen aan de zonnepaneel installaties. We zien al steeds meer gebeuren bij zakelijke projecten dat er bepaalde eisen aan een systeem worden gesteld. String-omvormers mogen in enkele gevallen niet of zorgen voor een hogere premie. SolarEdge wordt in dat geval wel gedekt.

Bereken jouw besparing

Begin vandaag nog met besparen

Wij werken met de volgende merken