Veelgestelde vragen (FAQ)

Bij Solar2Led begrijpen wij het als je vragen hebt. Deze vragen kunnen in elk stadium voorkomen. We hebben de veelgestelde vragen hier alvast voor jou beantwoord. Mochten er nog andere vragen zijn, neem gerust contact met ons op! Dan helpen we daar graag mee verder.

Veelgestelde vragen

Er worden geen subsidies meer verstrekt aan particulieren die zonnepanelen aanschaffen door de overheid.
In sommige gevallen wordt er wel door de gemeente een subsidie toegekend. Om te weten of dit voor jou van toepassing kan zijn, neem contact op met jouw gemeente.
Wel heb je als particulier recht op een 0% btw-regeling. Voor zakelijke klanten zijn er nog wel mogelijkheden voor subsidie. Zo is er de SDE subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie). 

Ook zijn er als bedrijf zijnde mogelijkheden voor een Investerings aftrek:

– KIA-regeling (Kleinschaligheidsinvesteringaftrek) voor mensen met een eenmanszaak of vennootschap.
– EIA-regeling (Energie-investeringsaftrek). 

Dit fiscaal voordeel kan ook genoten worden door ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen. 
Ook sportverenigingen komen in aanmerking voor subsidie op zonnepanelen.

Voor particulieren is er de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen zonder btw te hoeven betalen. 

Hiervoor is de SVn in het leven geroepen. Dit is een stimuleringsfonds om toch zonnepanelen aan te kunnen schaffen ondanks dat je hier geen spaargeld voor beschikbaar heeft. Via dit fonds kun je een lening afsluiten tegen een extreem lage rente. De besparingen die de zonnepanelen je per maand oplevert is meestal groter dan de kosten voor de lening van SVn. Hierdoor is het een erg gunstige regeling om toch de stap te maken om zonnepanelen aan te schaffen. Op de site van SVn (www.svn.nl) kun je kijken of deze fonds beschikbaar is in jouw gemeente en ook de huidige rentestand kun je hierop terugvinden.
Solar2Led biedt ruime garanties. De garantie op panelen varieert per merk. We bieden merken aan met 12 of 15 jaar productgaranties, maar de panelen die we het meest leveren, bieden we aan met 25 jaar productgarantie! Op de omvormers zit 10 of 12 jaar productgarantie en op de optimizers en micro-omvormers zelfs 25 jaar. Daarnaast bieden ook we ook nog 20 jaar garantie op de bevestigingsmaterialen en de ruime garantie van 10 jaar op de montage! Om nog meer zekerheid te bieden zijn we ook nog aangesloten bij Stichting Garantiefonds Zonne-Energie. Zij garanderen de fabrieksgarantie als wij er niet meer zouden zijn.
Het kan voorkomen dat er momenten zijn dat jouw zonnepanelen meer energie opwekken dan dat je gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer er heel veel zon is, of je zelf weinig energie gebruikt. De energie welke opgewekt wordt en je niet direct zelf gebruikt, wordt dan terug geleverd aan de energieleverancier. En deze verrekent deze energie dan met de energie welke je hebt afgenomen. Op deze manier is de terug geleverde energie (tot je daadwerkelijke verbruik)evenveel geld per watt piek waard als de energie welke jij van de energieleverancier ontvangt. Dit heet salderen. Deze regeling gaat veranderen. Het kabinet moet hier nog officiële beslissingen in nemen. Maar uiteindelijk ga je een ander (lager tarief) ontvangen voor de energie welke je terug levert dan dat je betaald voor de energie welke je afneemt. Deze verschuiving zal geleidelijk plaats gaan vinden.
Voor de montagedatum krijg je van ons een duidelijke mail met aanvangstijd en welke laatste voorbereidingen er gedaan kunnen worden. De installatie team zal bestaan uit 1 elektricien en 2 monteurs. Nadat zij zich aan jou hebben voorgesteld en hebben verteld wat ze gaan doen, gaan de monteurs het dak op en gaat de elektricien (indien besproken) de omvormer plaatsen en vervolgens verder in de meterkast. Wanneer alles klaar is nemen ze de installatie nog even met jou door en dan wordt het systeem opgeleverd en uitgelegd.
De energie welke de zonnepanelen opwekken bestaat uit gelijkstroom. Deze is niet gebruiksklaar. Deze moet omgezet worden in wisselstroom zodat deze wel te gebruiken is. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen over naar wisselstroom en stuurt deze vervolgens door naar je groepenkast zodat je de stroom kunt gaan gebruiken. Wij hebben meerdere types omvormers, zowel serie als parallel geschakeld.
Zonnepanelen zijn heel erg veilig. Er zijn wel ooit branden ontstaan vanwege zonnepanelen, dit is vrijwel allemaal gebeurd bij indak-systemen en een niet juiste aansluiting van de connectoren. Niet bij een niet-geïntegreerde installatie zoals wij ze plaatsen. En daarbij zijn al onze zonnepanelen gecertificeerd met de CE-keurmerk, dus deze voldoen aan alle eisen van de Europese Unie. Ook worden alle installaties gedaan volgens de strenge NEN-normen. Hierdoor zijn onze installaties absoluut brand bestendig.

Bedankt voor de offerte-aanvraag! We gaan hier snel en zorgvuldig voor je mee aan de slag. We zullen contact opnemen voor extra informatie en bekijken alvast de mogelijkheden via een luchtfoto. Op basis daarvan gaan we een persoonlijke aanbieding maken en komen we altijd eerst nog even de situatie bekijken en bespreken om zeker te weten dat het juiste is aangeboden!

Zie ook ons toegelichte stappenplan

Afhankelijk van de grootte van het te plaatsen systeem zijn we vrijwel altijd binnen één werkdag klaar en vaak zelfs al binnen een dagdeel. Voor grotere installaties hebben we uiteraard wat meer tijd nodig, maar dit wordt vooraf duidelijk afgestemd in goed overleg!
Een zonnepaneel bestaat uit allemaal zonnecellen. Deze cellen zetten licht om in gelijkstroom. In huis wordt wisselstroom gebruikt, dus met alleen zonnepanelen kan er nog weinig worden gedaan. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom van de zonnepanelen wordt omgezet naar wisselstroom, zodat het in huis kan worden gebruikt en het overtollige kan worden teruggeleverd aan het net.

Bereken jouw besparing

Begin vandaag nog met besparen