Zonnepanelen plat dak

Naast schuine daken zijn er in Nederland ook erg veel platte daken aanwezig. Veel woningen hebben een plat dak, maar ook bij schuine daken is er regelmatig een combinatie met een plat dak van bijvoorbeeld een dakkapel, overkapping of garage. Ook voor deze platte daken heeft Solar2Led een geschikte oplossing. Dit kan toegepast worden op zowel daken van bituum, EPDM, PVC of sedum.

zonnepanelen plat dak

Monteren van je zonnepanelen plat dak

Het is belangrijk om te weten dat de montage van de panelen op een veilige en correcte manier gebeurt. Een professionele installateur kan je helpen bij het bepalen van de beste plaatsing van de zonnepanelen, rekening houdend met de oriëntatie van uw dak en de schaduwval van omliggende objecten. Ook zal de installateur ook letten op de juiste bevestiging van de panelen, zodat deze bestand zijn tegen wind en andere weersomstandigheden.

De voordelen van zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen op een plat dak bieden verschillende voordelen ten opzichte van zonnepanelen op een schuin dak. Omdat het dak vlak is, kunnen de panelen eenvoudig worden aangepast om de beste hoek ten opzichte van de zon te bereiken, wat resulteert in een hogere energieopbrengst.

Onopvallende zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om duurzame energie te produceren.

Maar veel huiseigenaren hebben zorgen over hoe de panelen eruit zien op hun dak. Gelukkig kunnen zonnepanelen op een plat dak onopvallend worden geïnstalleerd.

Een plat dak biedt de mogelijkheid om zonnepanelen uit het zicht te plaatsen. Dit is met name gunstig voor huizen met een plat dak die in woonwijken staan, waar de huizen vaak dicht bij elkaar staan.

zonnepanelen plat dak

Hoe zit het met ballast op platte daken?

Wanneer u zonnepanelen op een dak installeert, is het belangrijk om rekening te houden met de belasting van het dak. Het gewicht van de panelen en het montagesysteem kan zwaar zijn, dus het is essentieel om de juiste balast te gebruiken om schade aan het dak en de panelen te voorkomen. Solar2led kan de installatie uitvoeren om de veiligheid van je dak en zonnepanelen te waarborgen. Voor de platte daken werkt Solar2Led vrijwel altijd voor een lichtgewicht systeem van Esdec of SolarStell. Tevens hebben wij op maat gemaakte schansen. Hierdoor kunnen we voor alle situaties een juist systeem aanbieden. Welk systeem dat is, wordt per situatie bekeken en heeft voornamelijk te maken met de afmetingen van het dak en de wensen van de klant.

Esdec zonnepanelen plat dak

Bij Esdec wordt er gekozen voor het Flat Fix Fusion systeem. Dit is een lichtgewicht systeem dat helemaal gesloten is door windkappen aan de achterkant en de zijkant. Het systeem wordt dan volledig aan elkaar gekoppeld door tussenprofielen, waardoor het stormbestendig is. De kappen zijn eventueel ook nog in zwarte variant verkrijgbaar, zodat ook voor het oog dit een mooi plaatje geeft. Het systeem wordt altijd landscape geplaatst in een hellingshoek van 13 graden en is zowel in zuid-opstelling als in oost/west opstelling te leveren en heeft 20 jaar productgarantie.

Zonnepanelen plat dak
Zonnepanelen plat dak

Solarstell zonnepanelen plat dak

Bij Solarstell wordt er gekozen voor het Connect systeem. Dit is ook een lichtgewicht systeem dat gesloten is door windkappen. Ook hier kunnen de kappen ook in zwarte uitvoering worden geleverd. Wij gebruiken dit systeem voornamelijk voor de flexibiliteit in de maat en dan met name voor de portrait uitvoering.

Het systeem wordt geplaatst in 10 of 13 graden hellingshoek en is ook zowel in zuid als in oost/west opstelling te leveren. Met een productgarantie van 20 jaar en een stormbestendige koppeling met de andere panelen, is dit een uiterst geschikt systeem voor woningen en gebouwen met platte daken.