Verzekering

Waar voorheen de installatie van zonnepanelen altijd standaard onder de opstal viel, is dit niet bij alle verzekeraars meer vanzelfsprekend. We raden u altijd aan om bij uw verzekeraar aan te geven dat u zonnepanelen gaat plaatsen. Zo weet u zeker dat de zonnepanelen gedekt zijn.

De verzekeraars zijn steeds strenger op installaties van zonnepanelen. De controle en de eisen die ze aan een installatie stellen, worden steeds groter. Solar2Led heeft al aan tafel gezeten met grote verzekeraars als Achmea en Interpolis om exact te weten wat er van een installatie wordt verwacht door een verzekeraar. We kunnen u dan ook garanderen van een veilige installatie. Een belangrijk onderdeel voor de verzekeraar is de aansluiting in de meterkast. Het is volgens de NEN zo, dat degene die het laatst in de meterkast werkt, verantwoordelijk is voor de gehele meterkast. Het is daarom van belang dat ook de meterkast al voldoet aan de eisen voordat de installatie van de zonnepanelen wordt geplaatst. 

De adviseur van Solar2Led kijkt hier samen met u naar, maar u kunt ook vooraf uiteraard al het een en ander nagaan. Vanaf 2005 is het verplicht om een hoofdschakelaar in de meterkast te hebben, meterkasten na deze periode zouden dit dus standaard dienen te hebben. Als uw meterkast nog geen hoofdschakelaar heeft, dan dient die wel geplaatst te worden na een ingrijpende verandering van de meterkast. Een extra groep voor de zonnepanelen plaatsen, valt hier ook onder. Voor overige informatie over uw meterkast kunt u kijken op: https://www.meterkastcheck.nl/meterkast-voorschriften-en-meterkast-indeling/

Solar2Led biedt u ook de mogelijkheid om de meterkast voor u aan te passen of zelfs te vervangen. In sommige gevallen is dat nodig of de beste optie voor de toekomst. Op die manier is uw installatie helemaal voorbereid voor de toekomst. U mag er uiteraard ook voor kiezen om dit in eigen beheer te regelen.