BTW teruggave

Ondanks dat subsidies niet meer verstrekt worden door de overheid, zijn er wel andere zaken die de aanschaf voor zonnepanelen voor particulieren nog aantrekkelijker maken. Zo is het voor particulieren mogelijk om de BTW terug te vragen over de aanschaf van de zonnepanelen.

Vanaf 20 juni 2013 is er door het Europese Hof van Justitie namelijk bepaald dat u een ondernemer voor de Belastingdienst bent wanneer u energie levert door middel van zonnepanelen aan het net.

Er is sprake van een vergoeding wanneer u van uw energiebedrijf een bedrag betaald krijgt voor de door u aan uw energiebedrijf geleverde stroom. Omdat u door de Belastingdienst dan als ondernemer gezien wordt, betekent dit dat u de BTW over de aanschaf van de zonnepanelen kunt terugvragen. Tevens zou u BTW moeten betalen over hetgeen wat u weer teruglevert. Echter vallen vrijwel alle huishoudens hierbij de Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Hierdoor kunt u ontheffing aanvragen en heeft u geen administratieve en betalingsplicht voor de BTW.

Omdat u ook belasting dient af te dragen zijn er forfaitaire bedragen gehanteerd die als verschuldigde belasting op uw aangifte vermeld dienen te worden. Dit betekent dat u het volledige BTW bedrag min de forfait terugkrijgt van de belasting. De hoogte van de forfait is afhankelijk van de grootte van de installatie. U kunt rekening houden met ongeveer €20,00 forfait per 1000Wp. Zie onderstaand formulier voor een uitgebreide uitleg over de BTW-teruggave.

Informatieblad BTW teruggave

Aangezien veel mensen er tegenop kijken om zelf de btw terug te moeten vragen, bieden wij onze klanten een uitgebreide btw service aan. Deze service is gratis en wanneer u als klant hiervoor kiest, begeleiden wij u hierin van begin tot het eind. Wij hebben hier ruime ervaring in en voor ons is het een kleine moeite. Zie onderstaand formulier voor een tijdslijn van de BTW-teruggave. Hieronder vindt u een tijdslijn, zodat u exact kunt zien wanneer u ongeveer welke papieren ontvangt en wat u daarmee dient te doen. We hebben een onderscheid gemaakt voor een digitale aangifte (de aangifte dient dan via de site van de Belastingdienst gedaan te worden) of een papieren aangifte (de Belastingdienst heeft dan aangifteformulieren opgestuurd die ingevuld dienen te worden)

Tijdslijn BTW teruggave digitale aangifte

Tijdslijn BTW teruggave papieren aangifte

Dit geldt voor alle particulieren zonder onderneming. Voor iedereen met een onderneming, ook de zelfstandige, werkt de BTW teruggave net iets anders. Solar2Led kan het in dat geval niet voor u verzorgen. Zie onderstaand formulier voor meer uitleg hierover.

BTW teruggave voor ondernemers

Voor al uw BTW gerelateerde vragen kunt u bij Solar2Led terecht via het emailadres: btwteruggave@solar2led.nl of telefonisch op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00u – 15.00u op telefoonnummer: 024-3601065