Bel ons: 024 36 010 65

BTW teruggave

Ondanks dat subsidies niet meer verstrekt worden door de overheid, zijn er wel andere zaken die de aanschaf voor zonnepanelen voor particulieren nog aantrekkelijker maken. Zo is het mogelijk om de BTW terug te vragen over de aanschaf van de zonnepanelen.

Vanaf 20 juni 2013 is er door het Europese Hof van Justitie namelijk bepaald dat u een ondernemer voor de Belastingdienst bent wanneer u energie levert door middel van zonnepanelen aan het net.

Er is sprake van een vergoeding wanneer u van uw energiebedrijf een bedrag betaald krijgt voor de door u aan uw energiebedrijf geleverde stroom. De saldering wordt namelijk toegepast. Dit betekent dat de stroom die u levert aan uw energiebedrijf verrekend wordt met de stroom die u van uw energiebedrijf afneemt.

Omdat u door de Belastingdienst dan als ondernemer gezien wordt, betekent dit dat u de BTW over de aanschaf van de zonnepanelen kunt terugvragen. Tevens zou u BTW moeten betalen over hetgeen wat u weer teruglevert. Echter vallen vrijwel alle huishoudens hierbij de Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Hierdoor kunt u ontheffing aanvragen en heeft u geen administratieve en betalingsplicht voor de BTW.

Omdat u ook belasting dient af te dragen zijn er forfaitaire bedragen gehanteerd die als verschuldigde belasting op uw aangifte vermeld dienen te worden. Dit betekent dat u het volledige BTW bedrag min de forfait terugkrijgt van de belasting. De hoogte van de forfait is afhankelijk van de grootte van de installatie. U kunt rekening met ongeveer €20,00 forfait per 1000Wp.

Aangezien de BTW-teruggave vaak gezien wordt als lastige administratie, verzorgt Solar2Led die volledig als gratis service voor haar klanten. Wij hebben daar de ervaring mee en voor ons is het een kleine moeite om dit te regelen en vragen hier dan ook geen extra vergoeding voor. U hoeft dan alleen maar alle post die u van de Belastingdienst ontvangt naar ons door te sturen.

Per 1 augustus 2019 is Solar2Led verhuisd naar Hogelandseweg 40 in Nijmegen